Relaxati-va si luati un loc!

Nivelul de îndemânare: Începător

Bucurati-va de gradina dumneavoastra pe timpul verii, cu ajutorul unei banci de lemn, facuta ca proiect DIY.

Usor de construit si personalizat prin pictura sau diverse modalitati decorative, aceasta banca facuta acasa este cea mai buna varianta de stilizare a gradinii. O puteti valorifica prin culori, rezultand o piesa mobiliara unica sau incadra cu restul decorului din gradina.

1. Debitarea pieselor de lemn

Dupa ce masurati si marcati bucatile de lemn, folositi ferastraul circular pentru a taia urmatoarele bucati de lemn:

- 4 picioare, de 244cm 102x102mm, fiecare cu lungimea de 457cm
- 2 piese de incadrare de 25x102mm, fiecare cu lungimea de 122cm
- 2 capete de incadrare, 2 pentru centru, de 25x102mm, fiecare cu lungimea de 116cm

2. Construiti rama bancii

Construind un cadru dreptunghic, va ajuta sa distribuiti greutatea de sustinere si sa atasati picioarele bancii.

Aliniati doua piese de lemn de 116 cm si doua de 122 cm, pentru a crea un dreptunghi alungit. Consolidati toate bucatile de lemn cu ajutorul a opt suruburi la capatul pieselor, una in fiecare unghi. Impartiti in mod egal spatiul de 116 cm ramas si fixati cu patru suruburi de lemn.

3. Atasati scaunele

Atasati cadrului construit anterior, placa de lemn de 122 cm si asigurati-va ca toate colturile sunt netede, apoi fixati-le cu suruburi, atat in unghiuri, cat si pe lungime.

4. Fixati picioarele mesei

Adaugati picioarele in interiorul fiecarui unghi al ramei de lemn. Folositi o masina de insurubat/gaurit pentru a le fixa de restul constructiei, prin exteriorul fiecarui colt.

5. Finisare si Vopsire

Slefuiti atent intreaga suprafata cu un smirghel cu granulatie medie, apoi finisati cu un smirghel fin. Indepartati rumegusul cu ajutorul unei carpe, inainte de a aplica vopseaua. Dupa ce finish-ul este complet uscat, aplicati un strat de protectie, waterproof. Asigurati-va ca acoperiti si picoarele bancii, care vor fi cele mai expuse la umezeaza.