Fulg de zapada, pentru Craciun

Nivelul de îndemânare: Intermediar

Adaugati putina magie Craciunului, cu fulgul de zapada din lemn.

Craciunul este cel mai bun moment sa deveniti creative si indepanatic, iar daca sunteti in cautarea unei decoratiuni unice, acesta este cea mai buna varianta. Acest fulg de zapada este un obiect contenporan si se incadreaza perfect in tabloul de Craciun. Urmariti pas cu pas tutorialul si incepeti proiectul.

1. Masurati

Incepeti prin a masura trei dintre piesele de lemn, fiecare cu o lungime de 800 mm.

 

2. Taiati la dimensiuni

Fixati lemnul ferm in pozitie si se taiati cele trei bucati la dimensiunea stabilita.

 

3. Masurati si marcati

Masurati si faceti un semn cu creionul in centrul fiecarei bucati de lemn. Scopul este de a crea caneluri care va vor permite sa crestati cele trei bucati.

 

4. Schitati taieturile pentru fiecare canelura

Va recomandam ca lemnul folosit sa fie de 45mm. Urmatorul pas este conceperea conturului de taiere pentru fiecare canelura, pentru care trebuie sa musaruti doua canturi de 15mm (d) x 40mm (w).

5. Taiati canturile prestabilite anterior

Utilizati ferastraul cu o lama de taiere a lemnului, pentru a taia cu grija canelurile fiecarei dintre cele trei bucati de lemn.

 

6. Amplasati cadrul de fulg de nea

Aveti acum lemnul pentru a crea cadrul de fulg de nea. Piesa centrala este in forma de ”H”, celelalte doua piese se vor fixa de fiecare partea a acesteia.

 

7.Marcati capetele lemnului

Cu ajutorul unui creion si a unei rigle, marcati liniile de taiere la sfarsitul fiecarei bucati de lemn. Acest lucru va da marginile ascutite pentru fulgul de nea.

 

8. Creati forma perfecta a fulgului de zapada

Setati ferastraul in modul de taiere conic si decupati cu grija de-a lungul liniilor de creion. Ati obținut acum capetele decorative, ascutite ale cadrului fulgului de nea.

9. Finalizarea formei fulgului de nea

Dupa obtinerea capetelor decorative, ascutite ale cadrului fulgului de nea, incepeti aplicatia de finisare.

 

10. Asamblati cadrul

Este timpul sa asamblati cadrul ! Mai intai plasati o bucata de lemn cu o canelura de 30 mm la baza, indreptata in sus. Introduceti piesa centrala, urmata de cea de-a doua piesa de lemn, cu taiere de 30 mm..

 

11. Fixați Cadrul

Cu ajutorul burghiului, fixati piesele impreuna cu ajutorul unui surub.

 

12. Creati ”Steaua” ca piesa centrala

Acum este timpul sa creati ”Steaua” ca piesa centrala pentru fulgul de nea. Folosing un compas, desenati un cerc cu raza de 20 mm. Apoi, tot cu ajutorul compasului exact la aceeasi latime, desenati sase puncte egal, distantate de-a lungul marginii cercului. Uniti punctele cu linii drepte de creion pentru a crea forma de stea.

13. Desenati a doua stea

Folosind o bucata de lemn, desenati o alta stea in interiorul conturului pentru a crea un efect de margine, cu aceeasi latime ca cea a cadrului. Astfel aveti liniile interioare si exterioare de taiere pentru stea.

 

14. Faceti o gaura in interiorul marginii

Inainte de a incepe sa taiati steaua, faceti o gaura in interiorul marginii pentru a va oferi suport pentru tăiere.

 

15. Taiati in jurul marginii interioare

Fixati lemnul in pozitie cu ajutorul unei cleme de declansare. Apoi utilizati ferastraul cu o lama pentru lemn, pentru a taia cu grijain jurul marginii din interiorul stelei.

 

16. Taiati in jurul marginii exterioare

Cu ajutorul ferastraului realizati un contur in jurul marginii exterioare a formei de fulg.

17. Neteziti marginile fugului de nea

Utilizati un slefuitor in detaliu pentru a realiza aceasta etapa.

 

18. Creati ”bratele” fulgului de nea decorativ

Acum este timpul pentru a crea "bratele" fulgului de zapada decorativ, pentru a le adauga bazei obtinute pana in acest moment. Veti avea nevoie de 12 piese in total. Aliniati exteriorul stelei cu coltul placajului si desenati in jurul punctului interior al stelei. Acest lucru va va ajuta sa trageti marcaje de taiere la aceeasi lungime si latime ca punctele stelei. Acum aliniati steaua cu linia pe care tocmai ati desenat-o. Repetati acest lucru de 12 ori.

 

19. Mark Each Arm

Use your ruler to mark straight lines at the end of each arm as shown in the picture. Then cut out all 12 pieces using your Jigsaw.

 

20. Fixati pe cadru steaua si fulgul de nea

Este timpul sa fixati steaua si piesele fulgului de nea pe cadru.

21. Atasați piesele la cadru

Cu ajutorul unui ciocan, fixati cu grija piesele de cadru. Masurati cu atentie cu rigla, pentru a va asigura ca piesele fulgului de nea sunt distantate uniform in jurul cadrului.

 

22. Desenati steaua mai mica

Acum este timpul de a crea steaua mai mica pentru a adauga un finisaj decorativ piesei central. Folosind compasul, creati un cerc cu raza de 50 de mm si desenati forma stelei.

 

23. Taiati conturul stelei

Fixati lemnul in pozitie ferma si taiati cu atentie in jurul marginilor, cu un ferastrau in detaliu.

 

24. Atasati steaua

Adaugati steaua mai mica în centrul fulgului de nea, cu ajutorul lipiciului pentru lemn

25. Pictati fulgul de nea

Pictati fulgul de nea in culoarea preferata si ati terminat!