Nu este niciun alt loc ca Acasa

Nivelul de îndemânare: Începător

Creati-va propiul décor pentru sarbatori si constuiti litere de lemn, cu un design frumos si contemporan.

Creati-va propiul décor pentru sarbatori si constuiti litere de lemn, cu un design frumos si contemporan. Pictati aceste litere pentru a le integra cu usurinta in decorul casei dumneavoastra. O idee unica ar fi sa le colorati in diferite culori, pentru a le oferi un aspect electric. Aveti nevoie de doar cateva articole, printre care o placa de lemn si un ferastrau pendular.

1. Trasarea literelor

Alegeti un font festiv si stabiliti dimensiunile literelor, apoi fixati grosimea acestora. Daca literele dumneavoastra au sectiuni subtiri, folositi un placaj ingust, pentru a evita ruperea/fisurarea literelor, pe parcursul debitarii. Ultimul pas al acestei etape este sa trasati literele cu ajutorul unei rigle, ca finalul sa fie unul profesionist.

2. Debitati Literele Desenate

Fixati placajul de 60 x 60 cm , cu ajutorul a doua menghine sau capre de lucru. Utilizand pozitia de taiere curbata a ferastraului dumneavoastra, urmariti cu atentie liniile literelor desenate. Este posibil sa fie nevoie sa schimbati pozitia ferastraului, pentru a taia confortabil si sigur.

Atentionare: Purtati ochelari de protectie!

3. Slefuiti si dati forma finala

Eliminati orice margine ascutita, denivelare sau linie de la trasarea literelor, cu ajutorul slefuitorului dumneavoastra in detaliu. Folositi accesoriile cu atasament ale slefuitorului, pentru a accesa zonele inguste si de dimensiuni mici. Daca doriti sa aveti un efect mai erodat, apasati cu forta controlata pe marginile placii.

4. Creati dubluri ale literelor

Creati efect de 2-D pentru litere, prin duplicarea si lipirea ulterioara a acestora, pe spatele celor initiale. Folositi lipici pentru lemn si lasati sa se usuce, inainte de a aplica vopseaua.

5. Pictati Literele

Vopseaua pe baza de creta este o solutie rapida si economica, pentru a acoperi literele de lemn. Aplicati primul strat de vopsea pe suprafata dorita, apoi lasati sa se usuce, inainte de a stabili daca mai aveti nevoie de inca un strat de vopsea. Puteti crea un efect interesat, prin slefuirea usoara cu un smirghel fin.

Sfaturi:

  • Stilizati si incadrati literele in functie de design-ul interior, pentru proptirea lor de perete sau atasati un suport fix.
  • Folositi elemente decorative de sezon, precum beleata, conuri de brad mici, sclipici rosu sau argintiu, s.a., pentru a obtine un ornament de sarbatori.

6. Finalizati proiectul si bucurati-va de rezultat!