Pom de Craciun

Nivelul de îndemânare: Intermediar

Deveniti indemanatic si creativ cu pomul de Craciun, care face diferenta fata de alti ani

De ce sa apelati la un pom de Craciun obisnuit? Este distractiv de construit si foarte interesant pentru decorat. Trebuie doar sa urmariti pas cu pas tutorialul nostrum si sa incepeti proiectul pentru pomul de Craciun unic, de care va puteti bucura mai multi ani.

1. Creati baza

In primul rand, veti crea baza pentru copac. Masurati pentru a taia bucati astfel: 2 x 300mm si 6 x 50mm. Asigurati-va ca utilizati lemn de aceeasi adancime, pentru fiecare dintre aceste taieri pentru a va asigura ca baza este stabila și rezistenta.

 

2. Stabiliti adancimea de taiere

Setati adancimea de taiere a ferastraului circular sa fie mai mare decat adancimea lemnului. Materialului lemnos utilizat in proiectul nostru a fost de 50 mm adancime.

 

3. Taiati la dimensiuni

Fixati lemnul folosind o clema de declansare. Apoi, folosind ferastraul circular, taiati piesele de baza la dimensiune.

4. Pregatiti-va de asamblare

Pregatiti-va de asamblare

 

5. Creati o forma in cruce

Plasati una dintre bucatile de 300mm deasupra celeilalte pentru a crea o forma in cruce. Atasati piesele folosind burghiul si patru suruburi.

 

6. Atasati partile mai mici

Utilizand burghiul si suruburile, atasati doua dintre partile mai mici de lemn la fiecare capat al lemnului de 300 mm pe care il veti folosi in partea de sus a bazei.

 

7. Finalizati baza

Atasati o bucata mica de lemn fiecarui capat al celeilalte bucati de lemn de 300mm. Ati obtinut astfel o baza rezistenta.

8. Incepeti sa marcati pomul

Acum este timpul sa marcati pomul. Masurati ramurile cu ruleta si marcati liniile de taiere, care variaza de la 80 mm la 1100mm. Pentru acest brad de Craciun, am creat 35 de bucati de lemn in total.

 

9. Create The Tree Trunk And Branches

Eighteen pieces were cut to a length of 100mm to create the tree trunk. For the branches, we used eight lengths ranging from 80mm-1100mm. You’ll need to cut three pieces of each size (1100mm, 950mm, 750mm, 500mm, 300mm, 200mm, 150mm, 80mm).

 

10. Taiati la dimensiuni

Fixati lemnul folosind un element de sustinere (menghina). Folosind ferastraul circular, taiati bucatile de lemn la fiecare din dimensiunile de mai sus.

 

11. Incepeti sa gauriti

Folosind un burghiu cu diametru mare (in functie de batul maturii pe care il utilizati ca support al bradului), gauriti prin centrul fiecarei piese de lemn si prin centrul bazei.

12. Neteziti colturile

Cu ajutorul slefuitorului, neteziti colturile lemnului, pentru a evita orice aschii.

 

13. Atasati manerul de matura

Plasati manerul de matura in gaura din baza si asezati pomul pe podea.

 

14. Incepeti sa construiti!

Este timpul sa incepeti sa construiti! In primul rand, trebuie sa creati spatiu, pentru cadourile de sub pom. Incepeti cu patru sau cinci dintre piesele de 100mm, pentru a crea trunchiul pomului.

 

15. Adaugati ramurile de baza

Utilizati cele mai largi trei bucati de lemn ca ramuri de baza.

16. Continuati sa adaugati ramurile

Adaugati bucatile progresiv mai mici de lemn și urmăriți cum copacul începe să crească. Utilizati una sau doua dintre bucatile de 100mm intre fiecare bucata mai larga pentru a crea trunchiului copacului si spatiile dintre ramuri.

 

17. Terminati cu ramurile cele mai mici

Finalizati cu cele mai mici bucati de lemn in varf. Aranjati individual bucatile de lemn, pentru a crea aspectul copacului. Acum este gata pentru a fi decorat !