PUZZLE – proiect DIY cu ajutorul lui ferastrau pendular

Nivelul de îndemânare: Intermediar

Distractie pentru familie, datorita proiectului DIY de alcatuire a unui puzzle din lemn

Fructificati creativitatea copilului dumneavoastra cu ajutorului acestui proiect de familie, pe care il puteti finalizsa, in timp ce va distrati impreuna, ca o echipa. Invatati-va copiii sa masoare, sa traseze, sa slefuiasca si sa picteze, mai putin aplicatiile de taiere, care va revin doar dumneavoastra.

1. Masurati si marcati grila puzzle-ului

Creati piese de puzzle dimensionate uniform prin impartirea foii de placaj intr-o grila. Masurati si marcati ghidaje verticale si orizontale, in acest exemplu la fiecare 20cm, de-a lungul fiecarei margini a placii si uniti marcajele cu un o nivela. Veti ramane cu 36 de patrate- grila pentru a crea fiecare piesa de puzzle de imbinare.

2. Creati sabloane pentru bucatile de puzzle

Cea mai rapida si mai consistenta modalitate de a crea bucati de piese de puzzle este de a incepe cu un sablon. Vei creste viteza de productie prin taierea de patru pana la sase forme dintr-o bucata de cartonas si angrenarea ajutorului prietenilor sau a membrilor familiei pentru a aborda urmatorii cativa pasi. Desenati forme rotunjite cu forma libera de-a lungul marginilor drepte ale cartonasului si taiati-le cu foarfeca. Evitati formele complicate, precum cele cu forme bruste sau cu mai multe muchii drepte si pastrati scara in jurul valorii de 1/3 din patratul grilei.

3. Trasati bucati de sabloane pe grila de puzzle

Trasati forme in creion pe cel putin trei laturi ale fiecarui patrat grila, excluzand marginile exterioare. Forma poate da spre interiorul sau exteriorul unui patrat, cu marginea dreapta la acelasi nivel cu linia de grila, pentru a crea bucati de puzzle clasice sau orificii de intrare pe fiecare piesa. Doar aveti grija la alegerea modelului dumneavoastra si utilizati toate formele de sabloane.

4. Taiati piesele de puzzle

Fixati bucata de placaj pe o suprafata de lucru sau puneti pe un banc de lucru lemnul cu puzzle-ul schitat, cu fața în sus. Pornind de la un colt, taiati încet cu ferastraul de-a lungul liniilor date de dumneavoastra cu creionul, cu o lamă de tăiere pentru lemn fin. Evitati tăierea prea rapida, ceea ce poate crește așchierea. Aveti grijă să nu supra-rotiți lama în timp ce cotiti, și păstrati întotdeauna două mâini pe ferăstrău, în orice moment în timpul funcționării. S-ar putea sa descoperiti că abordarea unei tăieturi dintr-un unghi diferit vă va permite să taiati mai confortabil.

5. Slefuiti marginile rigide ale puzzle-ului

Faceti ca piesele de puzzle gigant sa se uneasca mai usor prin rotunjirea cu șlefuitorul a marginilor ascutite ale pieselor individuale. Varful ingust al acestui slefuitor este perfect pentru slefuirea marginilor interioare ale bucatilor si orificiilor pieselor de puzzle.

6. Slefuiti suprafata

Dupa finisarea marginilor fiecarei piese in parte, pregatiti piesele de puzzle asamblate pentru vopsire prin slefuirea intreagii suprafete. Acest lucru va elimina toate urmele de creion ramase, folosind o carpa curata.

7. Reasamblati puzzle-ul si pictati modelul

Tip: Pont: Puteti face puzzle-ul mai incitant prin pictarea unui model mai mic sau prin repetarea identica pe diferite alte bucati.

8. Pulverizati cu vopsea, imediat dupa grunduire

Protejati puzzle-ul pictat de utilizarea constanta, cu un strat subtire de vopsea de grunduire din poliuretan, sub forma de spray. Optati pentru o vopsea rezistenta la apa si pulverizati pe toate suprafetele pentru a proteja impotriva umezelii.

9. Asamblati puzzle-ul

Aduceti puzzle-ul intr-un spatiu mai maare, precum sufrageria sau curtea, pentru ca toata familia sa participe la asamblarea acestuia.

10. Depozitati puzzle-ul

Pastrati piesele de puzzle uscate si usor accesibile prin depozitarea lor intr-o lada mare de lemn.