Staţie de cafea

Dificultate: Intermediar

Staţia noastrã chic de cafea vã permite sã aveţi tot ceea ce este necesar pentru o bãutura caldã rapidã la îndemânã economisind spaţiul ocupat pe blatul de bucãtãrie.

An upcycled wooden coffee station on a kitchen countertop.
play_arrow

Ce vei avea nevoie

  • Scândurã de lemn
  • Blocuri de lemn pentru suport
  • Şuruburi X8
  • Lac, Baiţ sau vopsea

Instrucţiuni pas cu pas

Pregãtire

Selectaţi o scândurã de lemn suficient de lungã pentru a putea alcãtui raftul şi cele douã picioare necesare staţiei de cafea, şi suficient de latã pentru a putea susţine produsele esenţiale pentru cafea.

A woman picking up a wooden plank for an upcycling project.
A wooden plank being cut using the BLACK+DECKER® 18V 140mm Cordless Circular Saw.

Pasul 1.

Tãiaţi scândura la dimensiune. Ar trebui sã aveţi 3 bucãţi; una de lãtimea staţiei dumneavoastrã de cafea şi douã picioare identice.

Blocul de lemn care serveşte ca şi suport trebuie sã aibã aceeaşi dimensiune cu distanţa dintre cele 2 picioare - va fi mai uşor sã tãiaţi blocurile de lemn dupã Pasul 3 pentru a fi siguri de dimensiune. 

Pasul 2.

Şlefuiţi raftul , picioarele si blocurile de lemn pentru a îndepãrta orice urmã de baiţ, lac sau vopsea şi pentru a crea o finisare finã.

A wooden plank being sanded using the BLACK+DECKER® 18V Mouse® Cordless Detail Sander.
A woman drills into a wooden plank using the BLACK+DECKER® 18V Cordless Drill Driver.

Pasul 3.

Realizaţi patru gãuri de ghidaj in raft, douã de fiecare parte, la aceeaşi distanţã de la marginea lemnului. Acestea vor folosi pentru a monta picioarele de lemn ca şi picioare pentru staţie. Asiguraţi-vã cã acestea sunt amplasate în aşa fel încât sã ofere echilibru staţiei, iar blocul suport va încãpea perfect intre ele.

Adãugaţi o gaurã de ghidaj pentru fiecare picior pentru a conecta blocul suport, cam la jumãtatea înalţimii blocului de lemn , aliniate pe mijloc. Acestea vor ajuta sã ghidãm şuruburile atunci când vom asambla staţia de cafea. 

Pasul 4.

Asamblaţi staţia de cafea , folosind gãurile de ghidaj pentru a alinia piesele.

Veţi avea nevoie de opt şuruburi:

  • Douã pentru a conecta blocul de lemn suport la raft 
  • Patru pentru a conecta picioarele la raft
  • Douã pentru a securiza bocul suport împreuna cu picioarele

Incepeţi prin a poziţiona blocul suport la baza raftului, între douã gãuri de ghidaj. Asiguraţi-vã cã se vor alinia şi cu gãurile de ghidaj ale picioarelor. Folosiţi douã şuruburi pentru a le fixa, având grijã ca acestea sã nu depaşeascã grosimea raftului şi sã pãtrundã prin el şi ca sunt suficient de depãrtate de picioare neblocând şuruburile de susţinere al acestora.

Poziţionaţi picioarele pe fiecare parte a blocului de susţinere. Înşurubaţi prin gãurile de ghidaj din raft picioarele staţiei. Odatã bine însurubate adãugaţi şi şuruburile de conectare cu blocul de lemn.

A woman screws together a wooden upcycling project using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.
Wooden blocks being screwed together using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.

Pasul 5.

Finisaţi staţia de cafea în stilul dumneavoastrã preferat. Noi am ales sã o lãsãm natur, dar dumneavoastrã o puteţi vopsi sã se potriveascã decorului din bucãtãrie , sau finisaţi cu baiţ.

Pasul 6.

Preparaţi-vã o bine meritatã bãuturã fierbinte , în timp ce admiraţi noua dumneavoastrã staţie de cafea!

A woman enjoys a hot drink next to an upcycled wooden coffee station.