Suport-cuier pentru bicicleta, cu ajutorul masinii de insurubat/gaurit

Nivelul de îndemânare: Expert

Creati-va propriul cuier pentru bicicleta, haine si pantofi, din paleti vechi.

1. Fixati paletii

Paletii vechi se rup de multe ori si au nevoie de armatura. In primul rand, creati o gaura de o gaura pilotde ghidare de 4 mm in coltul paletului, folosind burghiul. Apoi, montati suruburi lungi in palet pentru a crea un cadru mai stabil.

2. Pregatiti suprafetele paletului

Utilizati ciocanul pentru a fixa cuiele si a crea o suprafata plana si sigura pentru palet. Apoi utilizati un slefuitor pentru a da paletilor dumneavoastra o finisare neteda, dreapta. Aveti posibilitatea sa folositi lac, pentru a oferi un efect ”vintage” paletilor dumneavoastra.

3. Creati bastoanele pentru a agata suportul de biciclete

Masurati 8 lungimi de lemn 2 x 1 la o lungime de 30 cm fiecare. Aceste bastoane vor fi folosite pentru a crea carlige pentru a atarna suportul de bicicleta pe perete. Fiecare carlig va consta din doua bastoane, cu doua carlige care sustin paletul de sus in loc, iar celelalte doua fixeaza pe perete paletul de jos.

4. Taiati bastoanele

Marcati o linie de creion si taiati lemnul la lungime folosind ferastraul. Fixati lemnul pe masa de lucru folosind o clama declansatoare.

5. Descoperiti pozitia cea mai buna pentru suportul de biciclete

Folosind ruleta si un creion, masurati de la podea pana la pozitia de sus a celui mai inalt palet. Cand marcati pozitia suporturilor, lasati loc pentru latimea benzii superioare a paletului.

6. Pregatiti-va de dat gauri

Comutati bormasina in modul de gaurire cu ciocanul.

7. Fixarea suportului-cuier

Pozitiile gaurilor pentru bastoanele de sustinere folosite pentru a asigura cel mai inalt palet trebuie sa fie perfect aliniate pentru a va asigura ca paletul sta fixat pe perete. Utilizati ruleta si un nivel de spirit, atunci cand marcati acese pozitii. Odata ce aceste pozitii sunt marcate, comutati bormasina in modul de gaurire cu ciocanul si faceti gauri in perete. Aceste gauri vor fi folosite pentru fixarea bastoanelor.

8. Ancora de perete

Inserati cate o ancora de perete in fiecare gaura folosind un ciocan. Acest lucru va face ca gaurile si peretele sa fie mai rezistente atunci cand agatati suportul de biciclete.

9. Fixati bastoanele de perete

Utilizati burghiul si suruburi pentru a fixa primele bastoanele pe perete. Acestea ajuta la crearea unor carlige pentru paletul superior. Dupa ce ati pozitionat acest palet, puteti masura pentru a pozitiona paletul inferior. Utilizati un nivel de spirit pentru a va asigura ca acestea sunt perfect aliniate, inainte de a incepe sa utilizati masina de gaurit.

10. Transformati bastoanele in carlige pentru paleti

Acum este timpul de a adauga un baston la cele doua deja fixate pe perete pentru a crea carlige pentru paletul mai mare. Pozitionati fiecare baston asa cum este prezentat, pentru a crea un efect de carlig. Utilizati masina de gaurit pentru a asigura bastoanele secundare in loc si repetati cu bastonul adiacent.

11. Agatati primul palet pentru a-l pozitiona pe al doilea

Agatati primul palet de perete si masurati unde va fi pozitionat paletul de jos. Lasati 50mm de spatiu intre cei doi paleti. Dupa ce ati adaugat cele 4 bastoane ramase pentru a crea carlige pentru paletul mai mic, va trebui sa alaturati cei doi paleti impreuna pentru a adauga rezistenta. Cu ajutorul lemnului din paletul ramas nefolosit, taiati 2 lungimi de 300mm, introduceti-l pe verticala intre cei doi paleti si alaturati-i cu ajutorul masinii de gaurit si a suruburilor.

12. Incepeti sa creati bratele pentru suportul de bicicleta

Cu ferastraul cu lant circular, taiati lem din paletul ramas nefolosit cu aproximativ 10 cm mai lung decat latimea manerelor bicicletei dumneavoastra. Va trebui sa taiati 6 din aceste lungimi in total.

13. Creati suportul pentru roata de sus

Desurubati acesti paleti, taiati impreuna intr-un brat simplu, creand o forma de T pentru partea care se va fixa pe palet. Asigurati-va ca toate suruburile sunt fixate. Cu ajutorul ferastraului, ascutiti colturile si taiati o crestatura intr-una dintre brate la aproximativ 8mm de capat, pentru ca roata bicicletei sa fie fixata in siguranta.

14. Incepeti sa slefuiti

Neteziti marginile bratelor utilizand slefuitorul in detaliu.

15. Creati al doilea carlig pentru bicicleta

Pentru al doilea carlig pentru cadrul bicicletei dumneavoastra, lemnul va trebui sa fie pozitionat pe orizontala atunci cand este fixat in pozitie, astfel incat saua bicicletei dumneavoastra sa se sprijine pe partea de sus a acesteia. Asigurati-va ca toate suruburile sunt fixate in pozitie cu ajutorul masinii de gaurit.

16. Neteziti marginile

La fel ca in cazul primului brat de suport pentru bicicleta, utilizati slefuitorul pentru a va asigura ca marginile sunt netede.

17. Este timpul pentru a crea panourile pentru paletii dumneavoastra.

Masurati golurile dintre benzile de paleti cu ajutorul ruletei. Vei folosi aceasta masuratoare pentru a taia benzile vitraj la dimensiunea corecta.

18. Pregatiti-va ferastraul

Atunci cand taiati benzile pentru panouri, va ajuta sa aveti o linie de ghidare pe care sa il urmati. Masurati distanta de la lama de taiere, la marginea placii de baza.

19. Aproape gata de taiere

Adaugati aceasta masuratoare la cea a golurilor dintre panourile pentru paleti si marcati in mai multe puncte de-a lungul lemnului locurile unde veti taia cu ferastraul circular.

20. Taiati panourile

Prindeti o bucata de lemn de placaj, care sa se alinieze cu marcajele de taiere pe care tocmai le-ati creat. Setati adancimea de taiere a ferastraului circular la un pic mai mult decat grosimea placii si incepeti taierea panourilor.

21. Adaugati un pic de culoare

Vopsiti panourile intr-o culoare la alegere. Insurubati panourile in paletii dumneavoastra. Daca doriti, puteti lasa cateva goluri, astfel incat sa folositi plante in ghiveci pentru a adauga un pic mai multa culoare suportului dvs. de biciclete. Odata ce panourile au fost atasate paletilor, masurati unde vor trebui asezate roata bicicletei si bratele cadru. Dupa ce sunteti multumit cu unghiul, atasati bratele intr-o pozitie astfel incat sa sustina bicicleta.

22. Creati un panou pentru iluminare

Masurati lemnul si taiati 3 bucati la latimea oglinzii, plus aproximativ 20cm. Acestea vor fi utilizate pentru a crea carcasa de iluminat care va sta deasupra oglinzii.

23. Faceti gaurile pentru lumini

Cu ajutorul masinii de gaurit si a unui cap de burghiu de 20mm, creati trei gauri distantate uniform pentru a putea trage firele pentru sistemul de iluminat. Faceti aceste gauri chiar deasupra centrului panoului din lemn.

24. Cablarea luminilor

Veti avea nevoie de un electrician experimentat pentru a asigura o instalare in conditii de siguranta. Panoul nostru de iluminat are carcasa de iluminat, deasupra si dedesubtul sistemului de iluminare.

25. Adaugati un brat la partea laterala a carcasei de iluminat

Masurati, taiati si atasati o bucata mai lunga de lemn in partea laterala a carcasei de iluminat. Aceasta va fi folosita pentru a atasa iluminarea in partea laterala a suportului pentru bicicleta. Imediat ce a fost fixat, atasati sistemul in partea laterala a paletilor, utilizand masina de gaurit si suruburi.

26. Creati gauri in perete pentru lazile de vin

Dupa ce paletii principali au fost atasati de perete, masurati locul in care doriti sa puneti lazile de vin, comutati masina de gaurit la modul dciocan si incepeti sa gauriti.

27. Fixati lazile de vin

Insurubati fiecare lada de vin in perete in doua locuri, pentru a va asigura ca acestea sunt sigure si stabile. Asigurati-va ca ele stau centrate, dedesubtul paletilor.