Unitate de depozitare exterioară

Dificultate: Avansat

Creați o casă atractivă pentru coșurile de gunoi și containerele de reciclare pe roti , completate cu jardinieră de acoperiș.

play_arrow

Ce vei avea nevoie

 • 75mm x 50mm (3x2 inch) scânduri din lemn tratat
 • Lamele din lemn tratat de 15mm x 125mm (sau lemn din paleți vechi)
 • Placă subțire de placaj
 • Șuruburi pentru lemn de 80 mm
 • Cuie de 35mm (aproximativ)
 • Roți/blocuri picioare x6
 • Căptușeală pentru jardiniere
 • Pământ pentru plante
 • Plante

Instrucţiuni pas cu pas

Pregãtire

Acest proiect poate fi adaptat oricăror obiecte pe care doriți sa le depozitați! Începeți prin a calcula proporțiile compartimentelor dvs. Am folosit cel mai înalt element al nostru - coșul - pentru a determina înălțimea cadrului și lățimea compartimentului principal. Măsurând de-a lungul celor mai lungi margini ale coșului, am adăugat încă 20 cm (10 cm pe fiecare parte), astfel încât să îl putem îndepărta cu ușurință și am adăugat 25 cm deasupra, astfel încât capacul să poată fi deschis. Pentru a determina adâncimea cadrului, măsurați oricare dintre elementele dvs. este cel mai adânc.

Utilizați aceeași abordare pentru a calcula lățimea compartimentului rafturilor. Comparați dimensiunea articolelor pentru a o găsi pe cea mai lată, măsurați marginea cea mai lungă și adăugați 20 cm. Puteți adăuga unul sau mai multe rafturi, folosind înălțimile obiectelor dvs. pentru a determina spațiul dintre ele, adăugând 10 cm la fiecare (sau 20 cm dacă au capace). Puteți mări înălțimea cadrului dacă înălțimea combinată a elementelor o impune.

BD_Create-Your-Own-Outdoor-Storage-Unit_1
BD_Create-Your-Own-Outdoor-Storage-Unit_2

Utilizați măsurătorile pentru a determina lungimea plăcilor, utilizând diagramele de mai sus pentru referință:

 • Verde: lățimea plăcii x4 - lățimea combinată a ambelor compartimente.
 • Roz: coloana interioară x2 - măsurarea înălțimii
 • Roșu: coloana exterioară x4 - măsurarea înălțimii plus înălțimea x2 a plăcilor de lățime
 • Albastru deschis: scândură interioară de adâncime x2 - măsurarea adâncimii
 • Albastru: scândură de adâncime exterioară x4 - măsurarea adâncimii minus suprapunerea de la scândurile roșii

Tăiați rafturile și jardiniera la lungime după ce ați construit cadrul pentru a vă asigura că sunt precise, dar utilizați măsurătorile ca un ghid brut pentru moment. Rafturile au nevoie de patru scânduri fiecare, două urmând măsurarea lățimii compartimentului și două urmând adâncimea.

Pentru jardinieră, veți avea nevoie de patru șipci:

 • Două lungimea măsurătorii combinate a lățimii plus cel puțin 6 cm pentru a ține cont de coloana interioară.
 • Două urmând măsurarea adâncimii plus cel puțin 16 cm pentru a ține cont de spațiul suplimentar creat de coloanele exterioare.

Veți avea nevoie, de asemenea, de o placă de placaj pentru bază - din nou, tăiați acest lucru la dimensiune mai târziu.

Pasul 1 - Construiți cadrul

După ce ați tăiat lemnul la lungime, marcați cu atenție unde vor merge găurile pilot. Am folosit două șuruburi pentru fiecare îmbinare pentru a ne asigura că cadrul rămâne rigid. Utilizați o masina de  găurit pentru a obtine găurile pilot, asigurându-vă că nu se suprapun , astfel încât șuruburile dvs. să nu se lovească unul de celălalt!

Utilizați masina de insurubat cu un capat cu șurubelniță pentru a asambla părțile stângă și dreaptă (scânduri roșii și albastre), apoi baza și acoperișul (scânduri verzi și albastru deschis). Înșurubați aceste piese împreună ca și cum unitatea ar fi întinsă pe spate, apoi atașați coloanele interioare. Întoarceți-l în poziție verticală, apoi măsurați, tăiați și fixați rafturile și jardiniera.

Asigurați-vă că jardiniera are exact aceeași lățime și adâncime ca și cadrul. Tăiați două pene identice pentru a crea un unghi de aproximativ 15 grade, făcând penele cel puțin la fel de lungi ca scândurile de adâncime exterioară (albastru).

Efectuați patru găuri pilot pentru fiecare pană urmând diagrama de mai sus - două pentru a vă conecta la baza jardinierei, două pentru a vă conecta la partea superioară a cadrului. Dacă oricare dintre acestea este mai lungă decât lungimea șuruburilor, puteți crea o adâncitură folosind un burghiu puțin mai lat decât capul șurubului, astfel încât șurubul să poată intra mai adânc în lemn.

Atașați mai întâi penele la jardinieră, apoi fixați-le pe cadru, asigurându-vă că marginea frontală superioară nu se va extinde peste partea din față a cadrului.

BD_Create-Your-Own-Outdoor-Storage-Unit_6
BD_Create-Your-Own-Outdoor-Storage-Unit_7

Pasul 2 - Tăiați panourile laterale, spate și de bază

Pentru panourile laterale și posterioare, măsurați adâncimea și lățimea cadrului finalizat. Tăiați lamelele la lungime folosind un fierăstrău circular. Veți dori, de asemenea, un panou suplimentar pentru partea din față, pentru a acoperi partea din față a jardinierei.

Pentru panourile de bază pentru podea și rafturi, măsurați adâncimea acestor compartimente. S-ar putea să doriți să înjumătățiți aceste șipci pe lungime pentru a se potrivi mai uniform.

Pasul 3 - Atașați panouri la cadru

Așezați panourile uniform de-a lungul cadrului, lăsând un mic spațiu pentru fluxul de aer și utilizați un pistol pentru cuie pentru a le atașa. Nu uitați să purtați ochelari de protecție și mănuși atunci când utilizați un pistol pentru cuie.

În timp ce cadrul este pe o parta , adăugați roți sau blocuri de lemn la baza cadrului pentru a-l ridica de pe podea și pentru a proteja împotriva ploii.

Puneți cadrul în poziție verticală și atașați panourile de podea și rafturile.

Pasul 4 - Șlefuiește marginile aspre

Utilizați un șlefuitor pentru a îndepărta marginile aspre. Dacă lemnul este netratat, adăugați un lac de protecție. Am lăsat unitatea noastră în culoarea sa naturală, dar puteți utiliza o pată de lemn sau o vopsea adecvată pentru a crea un finisaj diferit.

Pasul 5 - Aliniați și umpleți jardiniera de acoperiș

Căptușiți jardiniera cu o căptușeală impermeabilă, umpleți-o cu pământ și adăugați plantele.

Pasul 6 - Curățați orice mizerie

Curățați orice rumeguș, pământ vărsat sau crengi și sunteți gata! Vă recomandăm o suflantă pentru acest lucru.