Fulg de zapada, de Craciun

Fulg de zapada, pentru Craciun

Adaugati putina magie Craciunului, cu fulgul de zapada din lemn

Pagina de printare

Craciunul este cel mai bun moment sa deveniti creative si indepanatic, iar daca sunteti in cautarea unei decoratiuni unice, acesta este cea mai buna varianta. Acest fulg de zapada este un obiect contenporan si se incadreaza perfect in tabloul de Craciun. Urmariti pas cu pas tutorialul si incepeti proiectul.

 1. Incepeti prin a masura trei dintre piesele de lemn, fiecare cu o lungime de 800 mm.

  snowflake_1

 2. Fixati lemnul ferm in pozitie si se taiati cele trei bucati la dimensiunea stabilita.

  snowflake_2

 3. Masurati si faceti un semn cu creionul in centrul fiecarei bucati de lemn. Scopul este de a crea caneluri care va vor permite sa crestati cele trei bucati.

  snowflake_3

 4. Va recomandam ca lemnul folosit sa fie de 45mm. Urmatorul pas este conceperea conturului de taiere pentru fiecare canelura, pentru care trebuie sa musaruti doua canturi de 15mm (d) x 40mm (w). 

  snowflake_4

 5. Utilizati ferastraul cu o lama de taiere a lemnului, pentru a taia cu grija canelurile fiecarei dintre cele trei bucati de lemn.

  snowflake_5

 6. Aveti acum lemnul pentru a crea cadrul de fulg de nea. Piesa centrala este in forma de ”H”, celelalte doua piese se vor fixa de fiecare partea a acesteia.

  snowflake_6

 7. Cu ajutorul unui creion si a unei rigle, marcati liniile de taiere la sfarsitul fiecarei bucati de lemn. Acest lucru va da marginile ascutite pentru fulgul de nea.

  snowflake_7

 8. Setati ferastraul in modul de taiere conic si decupati cu grija de-a lungul liniilor de creion. Ati obținut acum capetele decorative, ascutite ale cadrului fulgului de nea.

  snowflake_8

 9. Dupa obtinerea capetelor decorative, ascutite ale cadrului fulgului de nea, incepeti aplicatia de finisare.

  snowflake_9

 10. Este timpul sa asamblati cadrul ! Mai intai plasati o bucata de lemn cu o canelura de 30 mm la baza, indreptata in sus. Introduceti piesa centrala, urmata de cea de-a doua piesa de lemn, cu taiere de 30 mm..

  snowflake_10

 11. Cu ajutorul burghiului, fixati piesele impreuna cu ajutorul unui surub.

  snowflake_11


 12. Acum este timpul sa creati ”Steaua” ca piesa centrala pentru fulgul de nea. Folosing un compas, desenati un cerc cu raza de 20 mm. Apoi, tot cu ajutorul compasului exact la aceeasi latime, desenati sase puncte egal, distantate de-a lungul marginii cercului. Uniti punctele cu linii drepte de creion pentru a crea forma de stea. 

  snowflake_12

 13. Folosind o bucata de lemn, desenati o alta stea in interiorul conturului pentru a crea un efect de margine, cu aceeasi latime ca cea a cadrului. Astfel aveti liniile interioare si exterioare de taiere pentru stea.

  snowflake_13

 14. Inainte de a incepe sa taiati steaua, faceti o gaura in interiorul marginii pentru a va oferi suport pentru tăiere.

  snowflake_14

 15. Fixati lemnul in pozitie cu ajutorul unei cleme de declansare. Apoi utilizati ferastraul cu o lama pentru lemn, pentru a taia cu grijain jurul marginii din interiorul stelei.

  snowflake_15

 16. Cu ajutorul ferastraului realizati un contur in jurul marginii exterioare a formei de fulg.

  snowflake_16

 17. Utilizati un slefuitor in detaliu pentru a realiza aceasta etapa.

  snowflake_17

 18. Acum este timpul pentru a crea "bratele" fulgului de zapada decorativ, pentru a le adauga bazei obtinute pana in acest moment. Veti avea nevoie de 12 piese in total. Aliniati exteriorul stelei cu coltul placajului si desenati in jurul punctului interior al stelei. Acest lucru va va ajuta sa trageti marcaje de taiere la aceeasi lungime si latime ca punctele stelei. Acum aliniati steaua cu linia pe care tocmai ati desenat-o. Repetati acest lucru de 12 ori.

  snowflake_18

 19. Use your ruler to mark straight lines at the end of each arm as shown in the picture. Then cut out all 12 pieces using your Jigsaw.

  snowflake_19

 20. Este timpul sa fixati steaua si piesele fulgului de nea pe cadru.

  snowflake_20

 21. Cu ajutorul unui ciocan, fixati cu grija piesele de cadru. Masurati cu atentie cu rigla, pentru a va asigura ca piesele fulgului de nea sunt distantate uniform in jurul cadrului.

  snowflake_21


 22. Acum este timpul de a crea steaua mai mica pentru a adauga un finisaj decorativ piesei central. Folosind compasul, creati un cerc cu raza de 50 de mm si desenati forma stelei.

  snowflake_22

 23. Fixati lemnul in pozitie ferma si taiati cu atentie in jurul marginilor, cu un ferastrau in detaliu.

  snowflake_23

 24. Adaugati steaua mai mica în centrul fulgului de nea, cu ajutorul lipiciului pentru lemn.

  snowflake_24

 25. Pictati fulgul de nea in culoarea preferata si ati terminat!

  snowflake_25

Fulg de zapada, pentru Craciun