Pom de Craciun

Pom de Craciun

Deveniti indemanatic si creativ cu pomul de Craciun, care face diferenta fata de alti ani

Pagina de printare

De ce sa apelati la un pom de Craciun obisnuit? Este distractiv de construit si foarte interesant pentru decorat. Trebuie doar sa urmariti pas cu pas tutorialul nostrum si sa incepeti proiectul pentru pomul de Craciun unic, de care va puteti bucura mai multi ani.

 1. In primul rand, veti crea baza pentru copac. Masurati pentru a taia bucati astfel: 2 x 300mm si 6 x 50mm. Asigurati-va ca utilizati lemn de aceeasi adancime, pentru fiecare dintre aceste taieri pentru a va asigura ca baza este stabila și rezistenta.

  tree_1

 2. Setati adancimea de taiere a ferastraului circular sa fie mai mare decat adancimea lemnului. Materialului lemnos utilizat in proiectul nostru a fost de 50 mm adancime.

  tree_2

 3. Fixati lemnul folosind o clema de declansare. Apoi, folosind ferastraul circular, taiati piesele de baza la dimensiune.

  tree_3

 4. Aveti acum toate piesele pentru a crea baza pomului.

  tree_4

 5. Plasati una dintre bucatile de 300mm deasupra celeilalte pentru a crea o forma in cruce. Atasati piesele folosind burghiul si patru suruburi.

  tree_5

 6. Utilizand burghiul si suruburile, atasati doua dintre partile mai mici de lemn la fiecare capat al lemnului de 300 mm pe care il veti folosi in partea de sus a bazei.

  tree_6

 7. Atasati o bucata mica de lemn fiecarui capat al celeilalte bucati de lemn de 300mm. Ati obtinut astfel o baza rezistenta.

 8. Acum este timpul sa marcati pomul. Masurati ramurile cu ruleta si marcati liniile de taiere, care variaza de la 80 mm la 1100mm. Pentru acest brad de Craciun, am creat 35 de bucati de lemn in total.

  tree_8

 9. Eighteen pieces were cut to a length of 100mm to create the tree trunk. For the branches, we used eight lengths ranging from 80mm -1100mm. You’ll need to cut three pieces of each size (1100mm, 950mm, 750mm, 500mm, 300mm, 200mm, 150mm, 80mm).

 10. Fixati lemnul folosind un element de sustinere (menghina). Folosind ferastraul circular, taiati bucatile de lemn la fiecare din dimensiunile de mai sus.

   

  tree_9

 11. Folosind un burghiu cu diametru mare (in functie de batul maturii pe care il utilizati ca support al bradului), gauriti prin centrul fiecarei piese de lemn si prin centrul bazei.

  tree_11

 12. Cu ajutorul slefuitorului, neteziti colturile lemnului, pentru a evita orice aschii.

  tree_12

 13. Plasati manerul de matura in gaura din baza si asezati pomul pe podea.

  tree_13

 14. Este timpul sa incepeti sa construiti! In primul rand, trebuie sa creati spatiu, pentru cadourile de sub pom. Incepeti cu patru sau cinci dintre piesele de 100mm, pentru a crea trunchiul pomului.

  tree_14

 15. Utilizati cele mai largi trei bucati de lemn ca ramuri de baza.

  tree_15

 16. Adaugati bucatile progresiv mai mici de lemn și urmăriți cum copacul începe să crească. Utilizati una sau doua dintre bucatile de 100mm intre fiecare bucata mai larga pentru a crea trunchiului copacului si spatiile dintre ramuri.

  tree_16

 17. Finalizati cu cele mai mici bucati de lemn in varf. Aranjati individual bucatile de lemn, pentru a crea aspectul copacului. Acum este gata pentru a fi decorat !

  tree_17

Pom de Craciun