Creati-l dumneavoastra

Creati-va propriul raft de vinuri

Adaugati amprenta personala colectiei dumneavoastra de vinuri, cu acest raft DIY.

Pagina de printare

Acest raft pentru vinuri este usor de conceput si da un aspect placut pe un perete anost. Pe langa acesta, puteti adauga si un suport pentru pahare de vin, pentru a completa proiectul.

 1. DIY Pallet Wine Shelving03

  Veti avea nevoie de urmatoarele piese pentru a construi propriul raft de vinuri

  - O sectiune din coltul paletului

  - Doua bucati de paleti, care au aceeasi lungime ca baza sectiunii paletului (variaza in functie de palet)

  - Doua elemente de fixare de 25mm latime

  Cu ajutorul ferastraului, taiati o sectiune de colt din paletul dvs. de lemn, care sa fie curat si finisat. Taiati transversal bucati groase si stabiliti inaltimea raftului dumneavoastra. Pentru a crea un mic raft (poza de mai sus) trebuie sa descupati sipcile orizontale sau lasati-le intacte pentru un raft mai lung, care poate sustine mai multe sticle de vin. Masurati lungimea bazei pentru a determina lungimea celor doua bucati de scandura, care vor servi drept etajera de sticla si baza de raft. Cele doua elemente de fixare mici vor crea spatiul dintre baza si suportul de fante pentru agatat pahare de vin


 2. DIY Pallet Wine Shelving04

  Asamblati piesele de paleti taiate si incepeti slefuirea lor cu ajutorul slefuitorul Mouse®. Acest lucru va elimina orice murdărie sau margini aspre.


 3. DIY Pallet Wine Shelving05

  Alegeti una dintre scanduri pentru etajera din sticla. Marcati crestaturi de 50 mm adancime repartizate uniform, de-a lungul marginii frontale. Aveti in vedere dimensiunea si cantitatea paharelor atunci cand determinati distanaa si latimea santurilor, care vor tine fiecare pahar de vin de la baza sa. Finisati cu ajutorul ferastraului.

 4. DIY Pallet Wine Shelving06

  Utilizati driver-ul de foraj pentru a face gauri pilot. Fixati placa ramasa de partea de jos a ramei de palet, cu doua suruburi pentru lemn de 38mm, la fiecare capat.

  PONT: Lemnul uscat al paletilor se despica cu usurinta, iar perforarea cu gauri pilot, inainte de a monta suruburile, ajuta la prevenirea ruperii. Va recomandam sa utilizati o bucata care are un diametru relativ mai mic decat tija șurubului, care este partea solida a zonei filetate.

 5. DIY Pallet Wine Shelving07

  Fixati fiecare element pentru a crea distantieri de 25mm, intre baza si suportul de pahare. Pastrati marginea fiecarei distantieri in linie dreapta cu placa de baza si evitati plasarea distantierelor peste suruburile care fixeaza baza. Faceti gauri pilot si fixati fiecare element cu doua suruburi de lemn de 38mm.


 6. DIY Pallet Wine Shelving08

  Cu ajutorul burghiului/driver-ului, fixati suportul de pahare de distantiere prin forarea unei gauri pilot la fiecare capat si introduceti un surub pentru lemn, de 25mm.


 7. DIY Pallet Wine Shelving09

  Asamblati raftul, finisati si aplicati o culoare, care sa va completeze spatiul si design-ul pe care il aveti in incaperea respectiva. Puteti aplica un finis cu aspect vintage sau lasati lemnul neterminat, pentru un aspect industrial. Dupa alegerea locul perfect pentru raftul de vin, atarnati-l  in functie de preferinte. Realizati doua gauri in partea din spate a raftului, ajustati raftul pana cand este perfect orizontal si marcati gaurile, pentru a indica unde instalati ancorele din gips-carton. Scoateti raftul si montati ancorele. Fixati raftul prin insurubare in partea din spate a raftului, cu suruburi de 38 mm pentru lemn.

  PONT: Ancorele cu insurubare sunt potrivite pentru un raft mic. Daca aveti un raft mai mare, folositi ancore pentru obicte masive si grele, cum ar fi șuruburile de comutare.


 8. DIY Pallet Wine Shelving10

  Expuneti sticlele de vin preferate si asezati paharele de vin. Adaugati un carlig decorativ pe partea laterala a raftului pentru a tine la indemana deschizatorul de vin. 


Creati-va propriul raft de vinuri