Creati-l personal

PUZZLE – proiect DIY cu ajutorul lui ferastrau pendular

Distractie pentru familie, datorita proiectului DIY de alcatuire a unui puzzle din lemn

Pagina de printare

Fructificati creativitatea copilului dumneavoastra cu ajutorului acestui proiect de familie, pe care il puteti finalizsa, in timp ce va distrati impreuna, ca o echipa. Invatati-va copiii sa masoare, sa traseze, sa slefuiasca si sa picteze, mai putin aplicatiile de taiere, care va revin doar dumneavoastra.

 1. Oversized Jigsaw Puzzle 03

  Creati piese de puzzle dimensionate uniform prin impartirea foii de placaj intr-o grila. Masurati si marcati ghidaje verticale si orizontale, in acest exemplu la fiecare 20cm, de-a lungul fiecarei margini a placii si uniti marcajele cu un o nivela. Veti ramane cu 36 de patrate- grila pentru a crea fiecare piesa de puzzle de imbinare.

 2. Oversized Jigsaw Puzzle 04

  Cea mai rapida si mai consistenta modalitate de a crea bucati de piese de puzzle este de a incepe cu un sablon. Vei creste viteza de productie prin taierea de patru pana la sase forme dintr-o bucata de cartonas si angrenarea ajutorului prietenilor sau a membrilor familiei pentru a aborda urmatorii cativa pasi. Desenati forme rotunjite cu forma libera de-a lungul marginilor drepte ale cartonasului si taiati-le cu foarfeca. Evitati formele complicate, precum cele cu forme bruste sau cu mai multe muchii drepte si pastrati scara in jurul valorii de 1/3 din patratul grilei.


 3. Oversized Jigsaw Puzzle 05

  Trasati forme in creion pe cel putin trei laturi ale fiecarui patrat grila, excluzand marginile exterioare. Forma poate da spre interiorul sau exteriorul unui patrat, cu marginea dreapta la acelasi nivel cu linia de grila, pentru a crea bucati de puzzle clasice sau orificii de intrare pe fiecare piesa. Doar aveti grija la alegerea modelului dumneavoastra si utilizati toate formele de sabloane.


 4. Oversized Jigsaw Puzzle 06

  Fixati bucata de placaj pe o suprafata de lucru sau puneti pe un banc de lucru lemnul cu puzzle-ul schitat, cu fața în sus. Pornind de la un colt, taiati încet cu ferastraul de-a lungul liniilor date de dumneavoastra cu creionul,  cu o lamă de tăiere pentru lemn fin. Evitati tăierea prea rapida, ceea ce poate crește așchierea. Aveti grijă să nu supra-rotiți lama în timp ce cotiti, și păstrati întotdeauna două mâini pe ferăstrău, în orice moment în timpul funcționării. S-ar putea sa descoperiti că abordarea unei tăieturi dintr-un unghi diferit vă va permite să taiati mai confortabil.


 5. Oversized Jigsaw Puzzle 07

  Faceti ca piesele de puzzle gigant sa se uneasca mai usor prin rotunjirea cu șlefuitorul a marginilor ascutite ale pieselor individuale. Varful ingust al acestui slefuitor este perfect pentru slefuirea marginilor interioare ale bucatilor si orificiilor pieselor de puzzle.


 6. Oversized Jigsaw Puzzle 08

  Dupa finisarea marginilor fiecarei piese in parte, pregatiti piesele de puzzle asamblate pentru vopsire prin slefuirea intreagii suprafete. Acest lucru va elimina toate urmele de creion ramase, folosind o carpa curata.


 7. Oversized Jigsaw Puzzle 09

  Reasamblati puzzle-ul si schitati un desen sau un model cu creionul sau uleiul de pastel, inainte de vopsirea acrilica. Pasteluri de ulei adera cu usurinta pe lemn si pot fi folosite pentru a adauga contururi contrastante la forme sau detalii complicate pentru puzzle-ul finitat. Faceti din opera de arta o capodopera prin colaboararea in familie!

  Pont: Puteti face puzzle-ul mai incitant prin pictarea unui model mai mic sau prin repetarea identica pe diferite alte bucati.


 8. Oversized Jigsaw Puzzle 10

  Protejati puzzle-ul pictat de utilizarea constanta, cu un strat subtire de vopsea de grunduire din poliuretan, sub forma de spray. Optati pentru o vopsea rezistenta la apa si pulverizati pe toate suprafetele pentru a proteja impotriva umezelii.


 9. Oversized Jigsaw Puzzle 11

  Aduceti puzzle-ul intr-un spatiu mai maare, precum sufrageria sau curtea, pentru ca toata familia sa participe la asamblarea acestuia.


 10. Oversized Jigsaw Puzzle 12

  Pastrati piesele de puzzle uscate si usor accesibile prin depozitarea lor intr-o lada mare de lemn.


PUZZLE – proiect DIY cu ajutorul lui ferastrau pendular